Uprava

NAJISTAKNUTIJI KOŠARKAŠKI DJELATNICI

U 40 - godišnjem djelovanju kluba bilo je sjanih djelatnika, pravih neimara, koji su svojim angažmanom i djelovanjem obilježili cijelo to razdoblje i imali poseban udjel u uspješnom djelovanju kluba i njegovom stečenom ugledu, a time i u razvoju i popularizaciji sporta na otoku Lošinju. Velikim doprinosom bivših igrača kluba, te naporima Uprave koja je i u najtežim trenutcima (vrijeme domovinskog rata) iznašla načina da klub održi na okupu te nastavi dugogodišnju tradiciju kluba. 

PREDSJEDNICI KLUBA

DR. ANTE BOŽIN

1976. - 1986. 

MR. VLADIMIR ANTOLOVIĆ

1986. - 1998.

 

SANJIN ŠOLIĆ

1998. - 2015

MARKO KRSTAČIĆ - GALIĆ

2015. - 

IZVRŠNI ODBOR, 1976. - 78.:

Dr. Ante Božin, mr. Vladimir Antolović, Ante Šolić, Željko Milković, Marijan Magazin, Ivan Kuvač, Vojimir Vukorep, Mate Štokić, Igor Braškić, Zoran Lipić, Dragan Stojanović.

IZVRŠNI ODBOR, 1978. - 86.:

Dr. Ante Božin, mr. Vladimir Antolović, Ante Šolić, Lucijan Krožila, Željko Milković, Marijan Magazin, Ivan Kuvač, Igor Braškić, Zoran Lipić.

IZVRŠNI ODBOR 1986. - 98.:

Mr. Vladimir Antolović, dr. Đorđe Banac, Ivan Kuvač, Marijan Magazin, Nebojša Rakić, Ante Šolić, Ivan Žeželj

NADZORNI ODBOR 1998. - 2015.:

Marijan Magazin, Vlado Tomasini, Predrag Janković

NADZORNI ODBOR 2015.- 

Sanjin Šolić, Željko Milković, Marko Krstačić - Galić

LUCIJAN KROŽILA - "DOBRI DUH KLUBA"

Rođen u Bujama, 25. ožujka 1946. U Malom Lošinju je od sredine 1965. godine. Djelatnik u vojsci, od 1993. u mirovini. Nije se aktivno bavio sportom, ali je zato njegov veliki poklonik i zaljubljenik. Ništa mu nije teško, ako se radi o sportu. Uvijek je spreman uključiti se i pomoći. S tom željom došao je i u košarkaški klub, odmah po njegovom utemeljenju, ne birajući dužnost. Radio je sve što je i kada trebalo: voditelj kontrolnog stola, blagajnik, tajnik, ekonom, oružar… I tako od početka, skoro punih 25 godina, sve volonterski. Naraštaji su se izmjenjivali, Lučano je ostajao. I dobro je da je tako, jer takav entuzijazam i ljubav prema klubu rijetko se sreće. Lučano je sigurno jedan od njegovih najsvjetlijih točaka u proteklih 40 godina. K tome, Lučano je bio iznimno cijenjen i omiljen među svima s kojima se družio i surađivao. Neposredno prije odražvanje službene utakmice klub je napustio "dobar duh kluba", ali će vječno ostati u srcima svih generacija.

Uz njih, spomen i zahvalu zaslužuju svakako i oni koji nisu djelovali u cijelom proteklom razdoblju, niti obavljali značajnije dužnosti, ali koji su, svatko na svoj način, u svoje vrijeme i u svojim mogućnostima, također dali i svoj značajan doprinos ostvarenim rezultatima kluba.

Tu mjesta svakako imaju: prof. Željko Vlašić, Gari Cappelli, Lauro Matešić, Mirko Pušeljić, Aldo Šuperina, Mladen Gavranić - Braco, prof. Sripe Grubeša, prof. Božidar Karanči, Hrvoje Živković, Ozren Gajić...

I ONI SU ZADUŽILI LOŠINJSKU KOŠARKU

Želeći se podsjetiti i na one koji su na bilo koji način sudjelovali i imali nekog udjela u stvaranju i ostvarenim rezultatima lošinjske košarke nikako ne bi smjeli izostaviti i neka renomirana košarkaška imena s prostora bivše Jugoslavije, čiji je doprinos također vrlo značajan. Boraveći na odmoru na otoku Lošinju dobar dio vremena redovito su provodili u zajedničkom druženju s domaćinima, uz koševe na legendarnom Bočacu.

Od njih su naročito sve generacije lošinjskih košarkaša imale što naučiti. Stoga ih se prisjećamo, uz veliku zahvalnost.

To je, prije svih, nezaobilazni Mihajlo Perenčević - Miha ("Lokomotiva" Zagreb - današnja "Cibona") koji je u lošinjskoj košarci od njenih početaka i još je uvijek. Njegov doprinos u ostvarenim rezultatima vrlo je značajan. Još neka imena svakako treba spomenuti: Ivan Koričić i Nikola Kalinić ("Lokomotiva" Zagreb), Ivan Bračun ("Oriolik" Slavonski Brod), Bojan Weingerl ("Branik" Maribor), i Petar Ivančević ("Vojvodina" Novi Sad), Ivan Rudež (Geneve - Lions - Švicarska), Damjan Rudež (Indiana Pacers - Amerika), Igor Starčević (Frankfurt - Skyliners - Njemačka), Goran Starčević (KK Karlovac)...